Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, SSL zorgt ervoor dat de communicatie tussen de brower van uw klant en die van uw website versleuteld word. Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van uw website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser wat de beveiligde verbinding tot stand brengt.

Een SSL -cetificaat zorgt voor vele voordelen, waaronder :

  1. Vertrouwen
  2. Beveiliging
  3. Google rankings

Zelfs wanneer een hacker erin zou kunnen slagen om uw website te hacken kan hij niks doen met de data die hij heeft kunnen onderscheppen omdat de hacker niet de sleutel heeft voor het ontcijferen van de data.

login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens zijn dus ten allen tijde beschermd door een SSL-certificaat.

Wanneer er klanten bij ons komen voor een website dan zorgen we uiteraard voor dat de website een SSL Encryptie bevat.

Is er een verschil tussen SSL-certificaten?

Ja er zijn 3 verschillende soorten SSL-Certificaten dat zijn:

-   Enkel domein :

SL-certificaten zijn de standaard certificaten en beveiligen een enkele domeinnaam. Wanneer het SSL-certificaat wordt besteld voor een domeinnaam met ‘www’ dan kunnen we, indien gewenst, ook de variant zonder ‘www’ gratis toevoegen. Hierdoor is het SSL-certificaat geldig voor met en zonder ‘www’.

-   Multi domain :

Met multi domain SSL-certificaten is het mogelijk om meerdere domeinnamen binnen 1 SSL-certificaat te beveiligen. Hierdoor kunnen kosten bespaard worden en kan het een uitkomst zijn bij een beperkte beschikbaarheid van IP-adressen.

-   Wildcard :

Een Wildcard SSL-certificaat is een SSL-certificaat waarmee alle subdomeinen van 1 domein beveiligd zijn.

Wildcard certificaten zijn enkel mogelijk op domeinvalidatie niveau en op organisatie validatieniveau. SSL-certificaten op Uitgebreide Validatie niveau kunnen enkel op subdomein uitgegeven worden. Een wildcard SSL-certificaat kan je gebruiken als je een SSL-certificaat wilt gebruiken meer meerdere sub-domeinnamen.

Wat is een extended validation certificate?

Het EV-SSL-certificaat (Extended validation-Certificaat) is de hoogste vorm van SSL-beveiliging. Zo’n certificaat koppelt de naam de naam van een domein, server of host aan de identiteit en locatie van een bedrijf, garanderen dat je verbinding maakt met dat bedrijf én beveiligen de verbinding.

Een EV-SSL-certificaat wordt door de meeste webbrowsers getoond als een groene adresbalk die naast de domeinnaam ook nog de bedrijfsnaam van de eigenaar toont. De controles en uitgiftevoorwaarden zijn in het geval van een EV-SSL-certificaat streng.

De levering van zo’n EV-SSL-Certificaat duurd ongeveer 1-2 weken, zo’n cetificaat uit de hoogste beveiligings categorie kost ook meer geld. Een EV-certificaat werkt niet structureel anders dan andere SSL-certificaten, maar bevordert wel het klantvertrouwen.

Een EV SSL certificaat is ideaal voor webshops, banken en websites waar bezoekers gevoelige persoonsgegevens moeten uitwisselen.

  1. Betrouwbare en professionele uitstraling door snel zichtbare bedrijfsgegevens.
  2. Beste identiteit garantie door strenge validatie: controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager.
  3. Hoger in Google bij gebruik op de hele website.
Bij het aanvragen van een EV-certificaat waarin wordt er gecontroleerd?

-   De domeinnaamhouder gegevens
-   De KvK-inschrijving: de organisatiegegevens in de ingediende CSR dienen hier exact mee overeen te komen (inclusief rechtsvorm
-   Een ondertekend contract
-   Controle op eerder ingetrokken certificaten
-   Telefonische validatie: de organisatie dient ingeschreven te staan bij detelefoongids.nl of het telefoonnummer dient in de KvK te staan.

Wat is het verschil tussen een gratis en een betaald SSL certificaat?

Wij raden altijd aan om een betaalde SSL Certificaat aan te schaffen omdat er aan gratis certificaten nadelen zitten :

  1. Oudere besturingssystemen en browsers erkennen de let’s encrypt certificaten niet als veilig. U loopt dus potentieel bezoekers mis die onterecht een waarschuwing krijgen dat uw website niet veilig is.
  2. Alleen betaalde extended validation certificaten geven een groene balk certificaat met daarin de bedrijfsnaam.
  3. Normale SSL certificaten hebben altijd een verzekerde waarde van minimaal $10.000 welke kan worden uitgekeerd (door Comodo/Symantec) wanneer er door toedoen van het certificaat fraude met betalingen wordt gepleegd. Dit is op gratis certificaten natuurlijk niet van toepassing.
  4. De gratis certificaten zijn slechts 90 dagen geldig.

Gaan wij uw nieuwe website maken?

Begin met hallo!

Wij checken dagelijks onze mailbox en zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Is het dringend en kan je niet wachten op een mailtje terug? Bel dan nu!

Op dit moment zijn wij bezig met ons contactformulier te optimaliseren.
Hierdoor is het helaas niet mogelijk om contact met ons op te nemen via dit formulier.